VML-Technologies wint contract voor design en levering van het grootste geintegreerde LED video scherm van Europa

THT-News-092011/02/14   De grootste woningbouw corporatie van Nederland, Vestia, vertrouwt het design en de levering van het grootste geïntegreerde LED videoscherm van Europa toe aan VML-Technologies. Het video scherm wordt 276m2 groot en wordt op 80 meter hoogte volledig geïntegreerd in de glazen gevel van de serre van het "Strijkijzer" in Den Haag. Het scherm zal van meer dan een kilometer afstand zichtbaar zijn.

 Het project is uniek in haar soort, zowel in Nederland maar ook in Europa. Niet alleen vanwege de omvang van het scherm, maar ook vanwege het specifieke ontwerp. De benodigde LatticeTM LED 'lamellen' die VML-Technologies speciaal voor het project heeft ontworpen zullen tussen de kozijnen, in horizontale oriëntatie achter de ramen worden gemonteerd. De lichtintensiteit van de LED lamellen wordt zodanig uitgevoerd dat het scherm overdag prima zichtbaar zal zijn. Het geïntegreerde design van het scherm zal echter een transparantie van meer dan 70% garanderen zodat er een onbelemmerd zicht naar buiten is voor gebruikers van het gebouw.

 De opdracht is gegund aan VML-Technologies na een zeer zorgvuldig, ruim twee jaar durend, selectie proces door Ceres, het project bureau van Vestia. Tijdens deze periode heeft intensief overleg plaatsgevonden waarbij tot in de kleinste details is gesproken met oa Ceres en AAArchitecten. VML heeft gedurende deze periode diverse demonstraties verzorgd zowel in het VML-Lab in Eindhoven als op locatie. Er zijn verder onder anderen prototypes van de LED lamellen gemaakt, een video animatie verzorgd om een goed beeld te schetsen van het uiteindelijke resultaat, licht metingen uitgevoerd ivm de transparantie en brekingsindex van het glas in de serre van het Strijkijzer.

 'Wij zijn als bedrijf nauw betrokken bij zowel het design als de realisatie van grote LED media facade projecten in andere delen van de wereld. Het is echter fantastisch dat we nu in Nederland een eerste project van deze omvang kunnen realiseren" aldus Johan Muijderman , Directeur van VML-Technologies. 'We zijn erg gelukkig dat Vestia heeft gekozen voor onze geïntegreerde oplossing waarbij de architectuur en het aanzicht van het Strijkijzer niet wordt beïnvloed. Alles zal volledig onzichtbaar worden geïntegreerd in de bestaande bouw.'

De installatie werkzaamheden zijn gepland te beginnen in juli en de oplevering is gepland eind augustus 2011. De projectbouw en installatie zal worden uitgevoerd door partners MK2 audiovisueel BV en HVL Armada Outdoor BV.

Voor meer informatie neemt u contact op met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Strijkijzer_z_scherm

 

©2011 VML-Technologies

 

 

Strijkijzer_prototypes

 

©2011 VML-Technologies