Officiële opening interactieve LED mega scherm op “Het Strijkijzer” in Den Haag een feit

THT-News-072011/09/01   Op een van de meest prominente gebouwen van Den Haag "Het Strijkijzer' is vandaag het grootste digitale LED video scherm van Nederland in gebruik genomen door woningbouw corporatie Vestia. Het scherm van ruim 270 vierkante meter wordt de nieuwe Hartslag van Den Haag en zal een programmering tonen van zowel commerciële als niet commerciële informatieve en dynamische content.

VML-Technologies werd na een zeer zorgvuldig, ruim twee jaar durend, selectie proces door Ceres, het project bureau van Vestia gekozen als leverancier van het LED media facade systeem. Omwille van de architectuur en esthetiek van het gebouw is door Vestia en Ceres gekozen voor een unieke oplossing waarbij het systeem geheel is geïntegreerd binnen de bestaande kozijn structuur van de glazen gevel van de serre op etages 26 tot en met 31. "VML-Technologies was duidelijk in staat te tonen dat ze de benodigde expertise en ervaring in huis hadden om dit complexe project te realiseren. We zijn erg gelukkig met de samenwerking en bijzonder trots op het eindresultaat" aldus Aad Bouwhuis, directeur Vestia Den Haag Zuid Oost

Het scherm is zowel overdag als 's avonds prima zichtbaar en is opgebouwd uit 1.716 LatticeTM S-10054L LED lamellen die zijn verdeeld over een vlak van 11 ramen breed en 6 ramen hoog. Door de gekozen oplossing is het patroon van de kozijnen zichtbaar in het beeld. Omdat het scherm zo groot is wordt dit effect vooral als een extra attractie waarde gezien en versterkt het de unieke uitstraling van het scherm. Met behulp van de VML LatticeTM PictureBox controller worden alle LED armaturen aangestuurd zodat één geheel beeld ontstaat. Tevens wordt met behulp van de VML LatticeTM software het beeld gecorrigeerd voor de pixels die fysiek ontbreken op de plaats van de kozijnen.

In nauwe samenwerking met AAArchitecten is tevens veel aandacht besteed aan de afwerking van het gehele systeem aan de binnenzijde van de serre. Zo is geen kabel te zien, zijn kabelgoten keurig geïntegreerd in de bestaande gevelbouw en is in de vorm van een 'stroomboom' door AAArchitecten een bijzonder elegante en orginele oplossing gevonden voor de plaatsing en montage van de benodigde voedingen van het systeem. De totale installatie biedt derhalve behalve een spectaculair groot en fraai beeld van de buitenkant ook een bijzonder afgewerkt aanzicht binnen in de serre.

Het project werd uitgevoerd in samenwerking met partners MK2 Audiovisueel en Armada Outdoor

Voor meer informatie: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Vestia_installatie

©2011 VML-Technologies

 

 

Vestia_Jeromeo_avond

©2011 Jeromeo